De Brennende kvinners festival

Burning man

red 2


En kveld satt jeg og tenkte. Nei, nå skal jeg prøve å være ærlig, jeg tenkte ikke. Jeg satt og surfet tankeløs på nettet da jeg snublet over dette «Burning man» fenomenet.

Burning Man må være en av verdens mest spesielle hendelser. En gang i året drar ti-tusner av mennesker ut i Black Rock Desert i Nevada (55.000). Her ute i ørkenen bygger de byen Black Rock City. Det fokuseres på samvær, kunst, selvutfoldelse og sikkert mye annet. ... ja og de brenner en mann bygget av brennbart materiale når det hele er over. Det vil si etter en uke.

Deretter pakker de sammen og reiser hjem. Det skal ikke være spor etter «festivalen» når de forlater ørkenen.

Dette er alt annet enn en vanlig festival. Ingenting er ferdig når du kommer.

Screenshot 30-03-13 11:53

Her er Black Rock City kun et par dager gammel. Byen blir aldri mer enn 7 dager. Det er nesten noe religiøst over dette, og genialt.

Genialt ja... Det koster penger å være med. Du betaler for å dra til et av klodens mest ugjestmilde steder. Du må selv stå for underholdningen. Du må selv stå for bevertningen — husk nok vann! Du kan dø av tørst her ute. Du må selv stå for oppryddingen når du reiser hjem.

Det var først nå jeg begynnte å tenke. Brennende kvinner — tenkte jeg. Jeg synes alltid det er lettere å tenke kvinner. De Brennende kvinners festival, eller har dere der ute noe bedre navn?

Hvordan få 55.000 mennesker med alt de trenger for en uke over til Veierland, tenkte jeg. De må fraktes over på en eneste dag!

Ahh, bro tenkte jeg. Det var da jeg forsto at dette, dette hadde noen tenkt før meg.

… så forsøkte jeg å tenke meg køen på Dagros. Ja, også mangler vi jo en skikkelig ørken, men etter et par år med de Brennende kvinners festival er vel det i orden tenker jeg. Og når jeg først er inne på denne negative trenden så har vi jo norske bygnings- og kjøretøyforskrifter.Pasted Graphic 1