Arrogant og utenfor

Er det mulig å være så arrogant og ”utenfor”! En utrolig lite flatterende avfallshistorie! Skjerp dere!
Carl Stousland • Alle bilder © 2018 Carl og Anine Midnes Stousland

Det hadde vært naturlig at vi på Veierland - den mest fantastiske øya til glede for så mange - hadde hatt orden på vårt avfall .

Dessverre er det mange fortsatt som ikke forstår dagens motto: «alle kan ikke gjøre alt, men alle kan gjøre noe».  

”Nyhetene” er fulle av grufulle historier om plastemballasjens herjinger og hvordan naturen og vårt livsgrunnlag utfordres. Både globalt og nasjonalt er dette et problem og det forutsetter at alle må bidra slik at vi får dette under kontroll!


ukjent

Også på Veierland skjer det!
Det er tiden for dugnad i felles områdene men også i hus og hytter ryddes det. Her ute tilbyr Vesar innsamling av grovavfall for å tilrettelegge for øyfolket. Egil og Finn er etatens forlengede arm og står for selve innsamlingen.

Nå skal det være sagt at avfallshåndtering på Veierland er ikke noe A4 prosjekt. 

Det har dessverre vært mye å utsette på mange brukere i denne sammenhengen. Det har medført at man nå har fått beholdere som er spesialkonstruert med tydelig merking og åpninger tilrettelagt det avfallet som skal håndteres i respektive containere. slik at avfallet sorteres riktig!

Om ikke det var nok har hvert eneste hus og hytte fått brosjyre med informasjon slik at det ikke skulle være tvil om hva som gjelder! 

ukjent

Så hvorfor dette innlegg. 
Forleden observerte jeg Finn og Egil oppe i samlecontaineren med avfall fra pappboksene rundt om på øya. Det var tydelig at dette ikke var blide eller fornøyde med situasjonen! Og med rette! 

De hadde oppdaget at ved siste tømming fra innsamlingsboksene- tydelig merket papp og med smal slisse for dette formål, var blitt stappet inn alt mulig annet!! Altså en bevisst feil bruk av systemet!

Bildet viser omfanget!
Her ser du bla. Dyner, puter, stolseter, høytrykksspyler deler, elektriske skjøteledninger, trehyller, fliser, sovepose, en ryggsekk og mye annet!! Blandet inni pappavfallet!

Om dette leveres til mottak er det Egil som får en saftig bot hvis ikke han eller Finn bruker sin private tid til å plukke ut feilsortert avfall - bit for bit – med ditto omplassering til riktige containere!! 

Det er helt utrolig hva folk får seg til å gjøre - mot bedre viten!

Disse innsamlingsboksene fungerer ikke slik at «hokus pokus - borte vekk»!! 

Så skjerp dere!
 
Til orientering så tas det bilder av feilsortert avfall og disse sendes via Vesars avfallsapp for at sanksjoner rettes mot de som ikke gidder endre sine dårlige vaner, men heller overlater sine etterlatenskaper til andre å håndtere. Og dom et lite varsel - også avfall kan spores! 

Så om du har dårlig samvittighet når du ser bildet så stikk bort til Egil og gjør opp for deg – Betal for det arbeidet andre gjør for deg!

ukjent

Oppdatering/kommentar fra Anine Stausland

Med overstående i frisk erindring…..

Det synes ikke som det hjelper med oppfordringer og informasjon……

Sjekk bilde/registrering fra Anine …

image1_jpeg


Det er visst ikke alle som leser meldinger...

Oppdatering/kommentar fra Bjørn Arve Iversen

Det må settes visse krav til de som setter ut containerne også. Jeg ble tipset om at en i alle fall burde merke containerne. De som driver med dette til daglig vet selvfølgelig hva som skal hvor. Det er ikke alltid like opplagt for alle andre.

uvHRseoMRi+sQni5uW0EVg_thumb_b646

For ordens skyld — den var merket på baksiden. De som kom fra skogen burde derfor vite hva som skulle i containeren.