Veierland er en liten øy med bare rundt 150 fastboende og et område på rundt 4,4 kvadratkilometer. Øya, derimot, er en populær sommerøy med rundt 400 hytter.

Øya fikk boplikt i 1998. I 2006, det ble avholdt en folkeavstemning om boplikten skulle beholdes. 2/3 av befolkningen i Veierland stemte for å beholde boplikten. Men i 2012 ble dette boplikten avviklet selv om innbyggerne på øya ikke ønsket dette.

Denna øy er bilfrie og gravfunn fra eldre jernalder vitner om tidlig bosetting.

For å komme til Vierland kan du ta fergen Jutøya fra Tenvik på Nøtterøy og Engø ved Sandefjord. Fergeturen tar bare noen få minutter.

Kjendiser på øya

Forfatteren Jens Bjørneboe bodde på Veierland i et snaut år før han tok sitt eget liv 9. mai 1976. Bjørneboe kjøpte et hus av Ole Paus. Paus skrev sangen Veierland om sitt opphold på øya (den finnes på plata Stjerner i rennesteinen). En annen kjent forfatter knyttet til øya var Karin Bang (Brynildsen) som har skrevet tre historiske romaner med motiv fra hvalfangermiljøet på Veierland. Der kaller hun øya for Jutøy. Karin Bang var gift med forfatteren Aasmund Brynildsen.

Edvard Munch tilbrakte sommeren 1887 (og sannsynligvis 1888) på øya. Rallykjøreren og forfatteren Greta Molander bodde her på 1960-tallet.